FAQ

Meest gestelde vragen

In welke regio rijdt autorijschool Nordin?
Kom je uit de regio Almere? Dan ben je welkom bij autorijschool Nordin. 
Hoe snel kan ik bij autorijschool Nordin terecht?
Omdat wij met meerdere instructeurs werken kun je al snel bij ons terecht. Maak direct een afspraak of laat je telefoonnummer achter, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug. 
Ik heb al ervaring bij een andere rijschool, kan ik bij autorijschool Nordin terecht?
 Natuurlijk! Autorijschool Nordin kan ook de meer ervaren bestuurder uitstekend aan een rijbewijs helpen. Ook voor opfrislessen kunt u bij ons terecht.
Kan ik zelf bepalen wanneer ik les krijg?
Lesuren worden in overleg tussen jou en je rij-instructeur ingepland. Je kunt dus rijlessen volgen wanneer het jou het beste uitkomt 
In welke auto’s kan ik lessen bij autorijschool Nordin?
Autorijschool Nordin heeft de beschikking over Opel astra’s. De auto’s zijn van gemakken voorzien en zijn prettige auto’s om in te rijden. 
Hoe kan ik theorie examen doen?
Autorijschool Nordin kan ook jou theorie examen verzorgen en  krijg je bovendien een slagingsgarantie van 100%. Schrijf je direct in voor de theoriecursus. Je kunt meteen instromen. 
Moet ik een theoriecertificaat hebben voordat ik begin met de rijles?
Nee, wij raden wel aan om het zo snel mogelijk tijdens de opleiding te halen. Het vergroot je verkeersinzicht en je kunt je dan volledig focussen op de praktijklessen. Je hebt het theoriecertificaat nodig voordat je op praktijkexamen gaat. 
Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?
 Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen:
• Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs.
• De oproep welke je van het CBR hebt ontvangen.
Heb je een van deze niet bij je? Dan is de kans groot dat de medewerker CBR je niet toelaat tot het examen!

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
De geldigheidsduur is 1 jaar.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Dit hangt helemaal af van je eigen kunnen. Onze instructeurs doen er alles aan om je in 1 keer te laten slagen met een zo kort mogelijke opleiding. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat wij er wel naar streven om een zekere, zelfbewuste en veilige kandidaat af te leveren aan het CBR. 

Word ik thuis opgehaald?
Ja, en je wordt ook weer thuisgebracht. 

Wat is een tussentijdse toets?
Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe de rijvaardigheid van de cursist is gevorderd. De toets volgt het verloop van het echte examen en duurt ook 55 minuten. De rij-instructeur rijdt mee tijdens deze rit. 

Wanneer kan ik deelnemen aan de tussentijdse toets?
Autorijschool Nordin bepaalt samen met de cursist het tijdstip van de toets. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding. 

Wat zijn de voordelen van een tussentijdse toets?
Na afloop van de tussentijdse toets geeft de examinator advies op diverse onderdelen. Zo weet je precies waar je nog aan moet werken. Verder kun je alvast wennen aan de examensituatie, waarbij nervositeit grotendeels weggenomen kan worden. Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen. 

Wat moet ik meenemen naar het praktijkexamen?
Een overzicht van alles wat je moet meenemen naar het praktijkexamen en de toelatingseisen vind je op deze pagina. 

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op het praktijkexamen?
Autorijschool Nordin heeft tips en instructies op de praktijkexamen pagina staan welke jou kunnen helpen bij de voorbereiding
Wat is een eigen verklaring?
Een eigen verklaring is een overzicht met ziektes die je kunt hebben die het rijden kunnen beinvloeden. Autorijschool Van Haren regelt deze eigen verklaring en zal deze meenemen naar het praktijkexamen. De eigen verklaring is hier verplicht.